филмска музика

Таг
8Вести

ФИЛХАРМОНИЈАТА ПОВТОРНО ГО НАПОЛНИ ГРАДСКИОТ ПАРК СО УБАВИОТ КОНЦЕРТ СО МУЗИКАТА ОД ФИЛМОВИТЕ НА КЈУБРИК

КОНЦЕРТ СО МУЗИКА ОД ЗБИГЊЕВ ПРАЈСНЕР ОД ФИЛМОВИТЕ НА КШИШТОФ КИШЛОВСКИ ВО ФИЛХАРМОНИЈА ВО СКОПЈЕ

КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ ГО ОБЈАВИ АЛБУМОТ СО МУЗИКАТА ОД НОВИОТ ФИЛМ НА ИВО ТРАЈКОВ, „ПЈАРГИ“

СЛАВНИОТ КОМПОЗИТОР ЏОН ВИЛИЈАМС СЕ ПОВЛЕКУВА ОД ХОЛИВУД НА 90 ГОДИНИ, НЕ И ОД МУЗИКАТА

НЕОБЈАВЕНА И ПОМАЛКУ ПОЗНАТА ФИЛМСКА МУЗИКА НА МОРИКОНЕ ЌЕ СЕ НАЈДЕ НА НЕГОВИОТ ПРВ ПОСМРТЕН АЛБУМ

ПОЧИНА ЕНИО МОРИКОНЕ, КОМПОЗИТОР ЧИЈА МУЗИКА БЕШЕ ДЕЛ ОД ФИЛМСКИ СЦЕНАРИЈА

СЕМЕЈСТВОТО НА ФИЛМСКИ КОМПОЗИТОРИ ЊУМЕН СТИГНА ДО БРОЈКАТА ОД 93 НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР

ТОА БЕШЕ КАКО ДА ПРАВАМ МАГИИ, ВЕЛИ ТОМ ЈОРК ЗА МУЗИКАТА ОД ХОРОРОТ „СУСПИРИЈА“