Френк Лојд Рајт

Таг
2Вести

ФРЕНК ЛОЈД РАЈТ ГО ДИЗАЈНИРАЛ МУЗЕЈОТ „ГУГЕНХАЈМ“, НО И КУЌИЧКА ЗА КУЧЕ ЗА 12-ГОДИШНО МОМЧЕ

ОСУМ ЗГРАДИ НА ФРЕНК ЛОЈД РАЈТ ПРИЗНАТИ ОД УНЕСКО ЗА СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО