глечер

Таг
4Вести

НА КИЛИМАНЏАРО И ДУРМИТОР НЕМА ДА ИМА ГЛЕЧЕРИ ДО 2050, ВЕЛИ НОВ ИЗВЕШТАЈ НА ОН

БРОЈОТ НА ЕЗЕРАТА КОИ НАСТАНУВААТ СО ТОПЕЊЕТО ГЛЕЧЕРИ СЕ ЗГОЛЕМИЛ ЗА 50% ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

ИСЛАНЃАНИ ТАГУВААТ ПО ПРВИОТ ГЛЕЧЕР ШТО УМРЕ ПОД ВЛИЈАНИЕ НА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ