Хајабуса-2

Таг
6Вести

ЈАПОНСКИТЕ НАУЧНИЦИ ПРОНАЈДОА ПАРЧИЊА АСТЕРОИД ВО КАПСУЛАТА ДОНЕСЕНА ОД ВСЕЛЕНАТА

НА ЗЕМЈАТА ПРИСТИГНАА ПОДАТОЦИ ОД ПРЕД 4,6 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ КОИ БИ МОЖЕЛЕ ДА ГО ОБЈАСНАТ ПОТЕКЛОТО НА СОНЧЕВИОТ СИСТЕМ

ПО ПАТ ОД ШЕСТ ГОДИНИ И ШЕСТ МИЛИЈАРДИ КИЛОМЕТРИ, ЈАПОНСКО ЛЕТАЛО ЌЕ ДОНЕСЕ МАТЕРИЈАЛ СОБРАН ОД АСТЕРОИД

ЈАПОНСКА СОНДА СЕ СПУШТИ НА АСТЕРОИД ОДДАЛЕЧЕН 300 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ

ПРИСТИГНАА ПРВИТЕ СНИМКИ ОД АСТЕРОИД ВО ДВИЖЕЊЕ, ОДДАЛЕЧЕН 280 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ

ЈАПОНИЈА ПОДГОТВЕНА ЗА ИСТОРИСКОТО СЛЕТУВАЊЕ НА ПОВРШИНАТА НА АСТЕРОИД