АЛБАНСКИОТ ПИСАТЕЛ ИСМАИЛ КАДАРЕ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“, ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ НАЈАВЕН ЗА ЕСЕН