изумирање

Таг
2Вести

САМО 3% ОД СВЕТСКИТЕ ЕКОСИСТЕМИ СЕ СЀ УШТЕ НЕДОПРЕНИ ОД ЧОВЕКОТ, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ВО ИНДИЈА СЕ ЗБОРУВА НА 780 ЈАЗИЦИ, А ПРЕД 55 ГОДИНИ ГИ ИМАЛО 1.652