Јенс Столтенберг

Таг
4Вести

ПОТПИШАН ПРИСТАПНИОТ ПРОТОКОЛ, МАКЕДОНИЈА ОЧЕКУВА ДА СТАНЕ ЧЛЕНКА НА НАТО ВО ДЕКЕМВРИ

ПЕНКАЛОТО Е ОНА ШТО НÈ ДВИЖИ НАПРЕД, КАЖА ЗАЕВ ПО ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО НАТО

МАКЕДОНИЈА ПОКАНЕТА ВО НАТО, ПОД УСЛОВ ДА БИДЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ВРАТИТЕ НА НАТО СЕ ОТВОРЕНИ ЗА МАКЕДОНИЈА, КАЖА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР ЈЕНС СТОЛТЕНБЕРГ