СЀ ШТО ЗНАМ ЗА СКОПЈЕ, НАУЧИВ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ПРОФЕСОРИ ПО АРХИТЕКТУРА, ВЕЛИ СОПРУГАТА НА ПОЛСКИОТ АМБАСАДОР