китови

Таг
5Вести

КИТОВИ КОИ 10 ГОДИНИ ПОМИНАА ВО ЗАРОБЕНИШТВО ПРВПАТ СЛОБОДНО ЗАПЛИВАА ВО ЗАСОЛНИШТЕТО НА ИСЛАНД

СТАРИ КИТОВИ ОД ЗАБАВНИ ПАРКОВИ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВ ДОМ ВО ЗАЛИВ ВО КАНАДА

МИКРОПЛАСТИКАТА ВО МОРСКАТА ВОДА МОЖЕ ДА ЈА НАМАЛИ ПОПУЛАЦИЈАТА НА КИТОВИ И АЈКУЛИ

МЕКСИКО СОЗДАДЕ ОГРОМЕН НАЦИОНАЛЕН ПАРК ВО ОКЕАНОТ, ЗА ДА ГО ЗАШТИТИ ЖИВИОТ СВЕТ