композитор

Таг
6Вести

ИМАВ СРЕЌА ШТО ОСТАНАВ КАКО ЕМИГРАНТ ВО ПАРИЗ, ИАКО СУМ ЛОКАЛЕН КОМПОЗИТОР, ВЕЛИ ГОРАН БРЕГОВИЌ ПРЕД КОНЦЕРТОТ ВО СКОПЈЕ

СО ДАДО ТОПИЌ ЌЕ СНИМАМЕ АЛБУМ ВО ЗАГРЕБ, ПРВАТА ПЕСНА Е ГОТОВА, ВЕЛИ КОМПОЗИТОРОТ ГРИГОР КОПРОВ

СЛАВНИОТ КОМПОЗИТОР ЏОН ВИЛИЈАМС СЕ ПОВЛЕКУВА ОД ХОЛИВУД НА 90 ГОДИНИ, НЕ И ОД МУЗИКАТА

КОМПОЗИТОРОТ И ОСКАРОВЕЦ РИЧИ САКАМОТО СЕ ЛЕКУВА ОД РАК НА ДЕБЕЛО ЦРЕВО

ПОЧИНА ЕНИО МОРИКОНЕ, КОМПОЗИТОР ЧИЈА МУЗИКА БЕШЕ ДЕЛ ОД ФИЛМСКИ СЦЕНАРИЈА

ПОЧЕСEН ОСКАР ЗА ЛАЛО ШИФРИН, КОМПОЗИТОРОТ НА „ВАЛКАНИОТ ХАРИ“