конзервација

Таг
3Вести

СТУДЕНТИ ОД ПЕТ ДРЖАВИ УЧЕСТВУВААТ НА РАБОТИЛНИЦАТА ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА НА ЛОКАЛИТЕТОТ СТОБИ

СО АМЕРИКАНСКИ ГРАНТ ОД 300.000 ДОЛАРИ ЌЕ СЕ КОНЗЕРВИРА ТЕОДОСИЈАНСКАТА ПАЛАТА ВО СТОБИ

РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ВО СТОБИ ПРОДОЛЖУВА ВГОДИНА ЗА 3.5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ