ТОКСИЧНИ ПРОТЕИНИ ПОВРЗАНИ СО АЛЦХАЈМЕР СЕ ОТКРИВААТ ПРЕКУ СПЕЦИЈАЛНО ТЕСТИРАЊЕ НА КРВТА