ЖИТЕЛИТЕ НА ЛАВОВ СЕ ЗДРУЖИЈА ЗА ДА ГИ ЗАШТИТАТ ИСТОРИСКИТЕ СПОМЕНИЦИ ОД РУСКИТЕ ГРАНАТИ