Летонија

Таг
3Вести

ВО ЛЕТОНИЈА ЖИВЕЕ НАЈМАЛАТА ЕТНИЧКА ГРУПА ВО ЕВРОПА, ОД КОЈА ОСТАНАЛЕ САМО 200 ПРИПАДНИЦИ

ЛЕТОНСКАТА ВЛАДА ИМ ДОЗВОЛУВА НА УЧИЛИШТАТА ДА ДРЖАТ ЧАСОВИ НА ОТВОРЕНО

ЛИТВАНИЈА, ЛЕТОНИЈА И ЕСТОНИЈА СЕ ПОВРЗАА СО ПЕШАЧКА ПАТЕКА ДОЛГА 2.141 КИЛОМЕТАР