Мирча Картареску

Таг
2Вести

НЕ ПИШУВАМ КНИГИ ЗА СЛАВА, ТУКУ ДА ГО РАЗБЕРАМ СВЕТОТ, ВЕЛИ ЛАУРЕАТОТ НА „ПРО-ЗА БАЛКАН“ МИРЧА КАРТАРЕСКУ

РОМАНСКИОТ ПИСАТЕЛ КАРТАРЕСКУ ГОДИНАШЕН ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“