награда Голдман

Таг
4Вести

АКТИВИСТИ КОИ ПОБЕДИЈА РУДАРСКИ ГИГАНТИ МЕЃУ ГОДИНАШНИТЕ ДОБИТНИЦИ НА ЕКОЛОШКАТА НАГРАДА ГОЛДМАН

ПЕРУАНКА КОЈА СЕ ИЗБОРИ ДЕЛ ОД АМАЗОНИЈА ДА СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ПАРК МЕЃУ ДОБИТНИЦИТЕ НА ЕКОЛОШКАТА НАГРАДА ГОЛДМАН

ДОМОРОДНА ЕКВАДОРКА КОЈА ЈА ОДБРАНИ АМАЗОНИЈА ОД НАФТЕНИ КОМПАНИИ МЕЃУ ДОБИТНИЦИТЕ НА СВЕТСКАТА ЕКОЛОШКА НАГРАДА ГОЛДМАН

АНА ЧОЛОВИЌ-ЛЕШОСКА ЈА ПРИМИ СВЕТСКАТА НАГРАДА ГОЛДМАН ЗА БОРБАТА ЗА ЗАШТИТА НА БАЛКАНСКИОТ РИС