население

Таг
4Вести

СЛАБО НАСЕЛЕНИ ЕВРОПСКИ ГРАТЧИЊА БАРААТ НОВИ ЖИТЕЛИ И ПЛАЌААТ ЗА ТОА

СВЕТОТ ЌЕ ЈА ЗАВРШИ ДЕЦЕНИЈАТА СО 7,75 МИЛИЈАРДИ ЖИТЕЛИ

ДО 2050, ДВЕ ТРЕТИНИ ОД СВЕТСКАТА ПОПУЛАЦИЈА ЌЕ ЖИВЕАТ ВО ГРАДОВИ

ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО НАЈНАСЕЛЕНИОТ ОСТРОВ НА СВЕТОТ