Национална опера и балет

Таг
18Вести

КОНЦЕРТ НА ДОМАШНИ СОЛИСТИ И ОРКЕСТАРОТ НА ОПЕРАТА НА „ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА“

„БОЕМИ“ ОД ЏАКОМО ПУЧИНИ СО ДОМАШНИ СОЛИСТИ ВО ОПЕРАТА

БАЛЕТСКАТА ПРЕТСТАВА „ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ СО РАЗЛИЧНИ СОЛИСТИ ВЕЧЕРВА И УТРЕ ВО ОПЕРАТА

БАЛЕТОТ „ДАМАТА СО КАМЕЛИИ“ НА 21 ФЕВРУАРИ ВО ОПЕРАТА

„КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ ВО ИЗВЕДБА НА ДОМАШНИ СОЛИСТИ И ДИРИГЕНТКА ОД УКРАИНА НА 26 ЈАНУАРИ ВО ОПЕРАТА

ОВА Е ИСТОРИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА, КАЖА ГОЦЕ СТЕФКОВСКИ НА ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА НАЦИОНАЛИОТ ЏЕЗ ОРКЕСТАР

ПОЗНАТИ ОПЕРСКИ АРИИ СЕ ПЕЕЈА НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ВАСИЛИЧАРСКИ КОНЦЕРТ ВО ОПЕРАТА

ТРЕТА ГОДИНА ПО РЕД, ЌЕ СЕ ПЕАТ ОПЕРСКИ АРИИ НА ВАСИЛИЧАРСКИОТ КОНЦЕРТ ВО НОБ

„КАРМИНА БУРАНА“ ВЕЧЕРВА ВО ОПЕРАТА, НА 14 ДЕКЕМВРИ ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ НА НОБ И „ТАНЕЦ“