Непал

Таг
22Вести

САШКО КЕДЕВ ГО ИСКАЧИ ЧЕТВРТИОТ НАЈВИСОК ВРВ НА СВЕТОТ ЛОЦЕ, МУ ОСТАНУВААТ УШТЕ ЧЕТИРИ ОД НАД 8.000 МЕТРИ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 29. ПАТ

НЕПАЛ ПРОСЛАВИ 70 ГОДИНИ ОД ПРВОТО ИСКАЧУВАЊЕ НА МОНТ ЕВЕРЕСТ, РЕГИОНОТ ГОДИШНО ПРИВЛЕКУВА 50.000 ПЛАНИНАРИ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ИСПИША ИСТОРИЈА ОТКАКО ПО ВТОРПАТ ГИ ИСКАЧИ СИТЕ 14 ВРВА ПОВИСОКИ ОД 8.000 МЕТРИ

НЕПАЛ САКА ДА ЈА ИСПРАВИ ИСТОРИСКАТА НЕПРАВДА И ДА ЈА УКИНЕ ЗАБРАНАТА НА КАНАБИСОТ

НА ХИМАЛАИТЕ СЕ ПРАВИ НАЈТВРДОТО СИРЕЊЕ НА СВЕТОТ КОЕ МОЖЕ ДА СЕ ЈАДЕ И ПО 20 ГОДИНИ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 25. ПАТ

МОНТ ЕВЕРЕСТ СЕ ОТВОРА ЗА ПЛАНИНАРИ ПО ЕДНА ГОДИНА ПАУЗА

НЕПАЛСКИТЕ ПЛАНИНАРИ КОИ ПРВИ ГО ИСКАЧИЈА ВРВОТ К2 ВО ЗИМА ПРЕЧЕКАНИ КАКО ХЕРОИ ДОМА

НЕПАЛСКИ ПЛАНИНАРИ ИСПИШАА ИСТОРИЈА ОТКАКО ПРВИ ГО ИСКАЧИЈА ВРВОТ К2 ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ