Норвешка

Таг
45Вести

НОРВЕЖАНИТЕ ГИ ИСМЕВАА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ, А ДЕНЕС МАСОВНО ГИ КУПУВААТ, ВО ТОА ПОМОГНА И ГРУПАТА „А-ХА“

НОРВЕЖАНИТЕ ОД МАЛИ НОЗЕ УЧАТ ДА ЈА САКААТ ПРИРОДАТА, А ДА СЕ БИДЕ НАДВОР Е НАЧИН НА ЖИВОТ

НОРВЕШКАТА ПРИНЦЕЗА МАРТА ЛУИЗ ЌЕ СЕ МАЖИ ЗА АМЕРИКАНСКИ ШАМАН

ВО НОРВЕШКА ОТКРИЕН НАЈСТАРИОТ КАМЕН СО РУНСКО ПИСМО НА СВЕТОТ

НОРВЕЖАНИТЕ СО НОВ РЕКОРД, РЕЧИСИ 80% ОД КУПЕНИТЕ АВТОМОБИЛИ ЛАНИ БИЛЕ ЕЛЕКТРИЧНИ

НОРВЕШКАТА ПРИНЦЕЗА МАРТА ЛУИЗ СЕ ОТКАЖА ОД КРАЛСКИТЕ ЗАДОЛЖЕНИЈА ЗАРАДИ АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА

НОРВЕШКА ГО ОТВОРИ НОВИОТ НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЈ СО ПОСТОЈАНА ПОСТАВКА ОД 6.500 ДЕЛА

ТАЈНАТА НА ОЛИМПИСКИОТ УСПЕХ НА НОРВЕШКА – ОД МАЛИ НОЗЕ НА СКИИ, НЕМА ЕГО И НЕ ВЛОЖУВААТ ВО СКАПИ СПОРТОВИ

НОРВЕШКА ЌЕ ГО ГРАДИ ПРВИОТ ТУНЕЛ ЗА ГОЛЕМИ БРОДОВИ НА СВЕТОТ