облакодер

Таг
21Вести

САУДИСКА АРАБИЈА ПРЕТСТАВИ ОБЛАКОДЕР ДОЛГ 170 КИЛОМЕТРИ ШТО ЌЕ БИДЕ ГРАД СО ДЕВЕТ МИЛИОНИ ЖИТЕЛИ

БАКУ – ГРАД КОЈ ИМАШЕ АМБИЦИЈА ДА СТАНЕ СВЕТСКИ ЦЕНТАР НА МОДЕРНАТА АРХИТЕКТУРА

ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ЌЕ СЕ ГРАДИ ВТОРАТА НАЈВИСОКА ЗГРАДА НА СВЕТОТ

ПОГЛЕД ОД СТАКЛЕН ЛИФТ ОД 369 МЕТРИ ВИСИНА ЌЕ БИДЕ НОВА АТРАКЦИЈА ВО ЊУЈОРК

НАЈВИСОКАТА ЗГРАДА ВО ЈАПОНИЈА ЌЕ ДОБИЕ КРУНА НА ВРВОТ ШТО ЌЕ СЕ КОРИСТИ КАКО ЈАВЕН ПЛОШТАД

КИНЕЗ СЕ ИСКАЧИ НА ОБЛАКОДЕР СО ИНВАЛИДСКА КОЛИЧКА ЗА ДА СОБЕРЕ ПАРИ ЗА ПАРАЛИЗИРАНИ ЛИЦА

ПАР ОБЛАКОДЕРИ ПОСТАВЕНИ НА ТЕРАСИ СО ЗЕЛЕНИЛО ЌЕ СЕ ГРАДИ ВО КИНЕСКИОТ ГРАД ШЕНЏЕН