обновливи извори на енергија

Таг
4Вести

ДАНСКА Е СВЕТСКИ ЛИДЕР ВО ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТРУЈА ОД ВЕТЕР И СОНЦЕ, МАКЕДОНИЈА НА САМО 3%

ЦЕНТАРОТ НА СИДНЕЈ СЕГА ЦЕЛОСНО СЕ НАПОЈУВА СО СТРУЈА ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

СВЕТОТ СЕ ВРТИ КОН ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА, ПРОИЗВОДСТВОТО ЌЕ ПОРАСНЕ ЗА 50% ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ

ШКОТСКА ПРОИЗВЕДУВА ТОЛКУ ВЕТЕРНА ЕНЕРГИЈА ШТО МОЖЕ СО СТРУЈА ДА ГИ СНАБДУВА СИТЕ ДОМОВИ