океани

Таг
5Вести

СВЕТСКАТА ПОПУЛАЦИЈА НА АЈКУЛИ СЕ НАМАЛИЛА ЗА 71% ВО ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ

НАД 14 МИЛИОНИ ТОНИ ПЛАСТИКА ЛЕЖАТ НА ДНОТО НА ОКЕАНИТЕ, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СЕЈШЕЛИ ПОВИКА НА ЗАШТИТА НА ОКЕАНИТЕ ВО ГОВОРОТ ОД 120 МЕТРИ ДЛАБОЧИНА

ЖИВОТНИ ВО АГОНИЈА ВО ФОКУСОТ НА НОВАТА КАМПАЊА ПРОТИВ ПЛАСТИЧЕН ОТПАД ВО ОКЕАНИТЕ

ВО ТЕЛОТО НА МРТОВ КИТ НА ФИЛИПИНИ ПРОНАЈДЕНИ 40 КИЛОГРАМИ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ