планинарење

Таг
21Вести

КАРДИОХИРУРГОТ САШКО КЕДЕВ ГО ИСКАЧИ ВТОРИОТ НАЈВИСОК ВРВ НА СВЕТОТ К2

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ИСПИША ИСТОРИЈА ОТКАКО ПО ВТОРПАТ ГИ ИСКАЧИ СИТЕ 14 ВРВА ПОВИСОКИ ОД 8.000 МЕТРИ

НЕПАЛКА РОДЕНА ВО ПЕШТЕРА СТАНА ПРВА ЖЕНА КОЈА 10 ПАТИ ГО ИСКАЧИЛА МОНТ ЕВЕРЕСТ

ГЕРМАНСКИ ПЛАНИНАР ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА ГО ИСКАЧИ ЕВЕРЕСТ БЕЗ ШЕРПАСИ И КИСЛОРОД

УЧИТЕЛКА ОД ХОНГКОНГ СТАНА ЖЕНА КОЈА НАЈБРЗО ГО ИСКАЧИЛА МОНТ ЕВЕРЕСТ

КОРОНАВИРУСОТ СТИГНА И ДО НАЈВИСОКИОТ ВРВ НА СВЕТОТ

81-ГОДИШЕН ШПАНЕЦ ВО ОБИД ДА СТАНЕ НАЈСТАРИОТ ЧОВЕК КОЈ ГИ ИСКАЧИЛ 14-ТЕ НАЈВИСОКИ ВРВОВИ НА СВЕТОТ

НЕПАЛСКИ ПЛАНИНАРИ ИСПИШАА ИСТОРИЈА ОТКАКО ПРВИ ГО ИСКАЧИЈА ВРВОТ К2 ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

ГРУПА ПЛАНИНАРИ ТРГНА ВО ИСТОРИСКО ЗИМСКО ИСКАЧУВАЊЕ НА ВРВОТ К2, КОЈ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЗЕДЕ 86 ЖИВОТИ

НЕПАЛ ОД ЕСЕН ПОВТОРНО ЌЕ ГИ ДОЗВОЛИ ИСКАЧУВАЊАТА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ