пластика

Таг
20Вести

ФИЛТРИРАНАТА ВОДА ОД ЧЕШМА Е ПОЗДРАВА ОД ОНАА ВО ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИТЕ НАУЧНИЦИ

„ЛЕГО“ СЕ ОТКАЖА ОД ПЛАНОВИТЕ ДА ПРАВИ КОЦКИ ОД РЕЦИКЛИРАНА ПЛАСТИКА

САД Е НАЈГОЛЕМИОТ ЗАГАДУВАЧ СО ПЛАСТИКА НА СВЕТОТ, СОЗДАВА ПОВЕЌЕ ОТПАД ОД ЦЕЛА ЕВРОПСКА УНИЈА

ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПЛАСТИКА ЛАНИ ПАДНАЛО САМО ТРЕТПАТ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

НАД 14 МИЛИОНИ ТОНИ ПЛАСТИКА ЛЕЖАТ НА ДНОТО НА ОКЕАНИТЕ, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

„ЏОНИ ВОКЕР“ ОД 2021 ЌЕ СЕ ПРОДАВА ВО ХАРТИЕНИ ШИШИЊА

ОТКРИЕНИ НАЈВИСОКИТЕ КОНЦЕНТРАЦИИ НА МИКРОПЛАСТИКА НА МОРСКОТО ДНО ДОСЕГА

ПЛАСТИЧНИ КЕСИ ОД УТРЕ ЌЕ БИДАТ ЗАБРАНЕТИ ВО ЊУЈОРК

НОВИОТ „АУДИ А3“ ЌЕ ИМА СЕДИШТА ОБЛОЖЕНИ СО РЕЦИКЛИРАНА ПЛАСТИКА