птица

Таг
4Вести

АЛБАТРОСОТ ВИЗДОМ, НАЈСТАРАТА ДИВА ПТИЦА НА СВЕТОТ, ДОБИ НОВО ПИЛЕ НА 70 ГОДИНИ

НАУЧНИЦИТЕ РЕГИСТРИРАЛЕ ЕПСКО ПАТУВАЊЕ НА КУКАВИЦА ОД 12.000 КИЛОМЕТРИ

ОТКРИЕН ФОСИЛ НА НАЈСТАРАТА ПТИЦА НА СВЕТОТ

СИНИОТ ПАПАГАЛ ОД АНИМИРАНИОТ ФИЛМ „РИО“ ПРОГЛАСЕН ЗА ИСЧЕЗНАТ ВИД ПТИЦА