рок музика

Таг
20Вести

„КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ РАБОТНИЦИ“ ГО ОБЈАВИ СЕДМИОТ АЛБУМ, ПРОМОЦИЈА НА 6 АПРИЛ

„ЈУ ГРУПА“ ОДБЕЛЕЖУВА 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ СО ГОЛЕМ КОНЦЕРТ ВО БЕЛГРАД

ПО 45 ГОДИНИ СЕ РАСТУРИ „ПРЉАВО КАЗАЛИШТЕ“, СЕ СКАРАА ДВАЈЦАТА ОСНОВАЧИ НА БЕНДОТ

„ПАРНИ ВАЉАК“ ЌЕ ОПСТАНЕ КАКО БЕНД, НО НИКОЈ НЕМА ДА ГО ЗАМЕНИ АКИ, ВЕЛИ ГИТАРИСТОТ ХУС

СИТЕ ГО БАРАМЕ МОСТОТ КОН НЕШТО ПОДОБРО – СТИНГ СЕ ВРАЌА СО НОВ АЛБУМ НА 70 ГОДИНИ

БАСИСТОТ САЈМОН ГАЛУП ЈА НАПУШТИ ГРУПАТА „КЈУР“ ПО 37 ГОДИНИ

ОТКАКО СТАНА ДЕДО, БИЛИ АЈДОЛ СЕ ВРАЌА СО НОВА МУЗИКА ПО СЕДУМ ГОДИНИ ПАУЗА

ПОЧИНА ХИЛТОН ВАЛЕНТАЈН, ГИТАРИСТОТ НА „ЕНИМАЛС“ И АВТОР НА ЕДЕН ОД НАЈСЛАВНИТЕ РИФОВИ ВО РОК МУЗИКАТА

БОБ ДИЛАН ГО ИЗДАДЕ 39. АЛБУМ ЗА 58 ГОДИНИ И ЈА ЗАЧУДИ КРИТИКАТА СО СВОЈАТА КРЕАТИВНА ВИТАЛНОСТ

НИЛ ЈАНГ КОНЕЧНО ГО ОБЈАВИ АЛБУМОТ ШТО ГО КРИЕШЕ 45 ГОДИНИ