садење дрвја

Таг
6Вести

СЕСТРИ ОД ЧИЛЕ ТРИ ГОДИНИ ОБНОВУВААТ ИЗГОРЕНИ ШУМИ СО ПОМОШ НА НИВНИТЕ КУЧИЊА

ЕТИОПИЈА СЕ ПОФАЛИ ДЕКА ПОСАДИЛА 353 МИЛИОНИ ДРВЈА ЗА 12 ЧАСОВИ

ЕТИОПИЈА ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА ПОСАДИ РЕКОРДНИ 200 МИЛИОНИ ДРВЈА ВО ЕДЕН ДЕН

ЕФЕКТОТ НА УРБАН ЖЕЖОК ОСТРОВ ВО ГРАДОВИТЕ НАЈЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ СО САДЕЊЕ ДРВЈА

САДЕЊЕ ДРВЈА Е НАЈЛЕСНОТО И НАЈЕВТИНО РЕШЕНИЕ ПРОТИВ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ

БРАЗИЛСКА ДВОЈКА 20 ГОДИНИ САДЕШЕ ШУМА КОЈА СЕГА Е ДОМ НА СТОТИЦИ ВИДОВИ ФЛОРА И ФАУНА