Сатурн

Таг
5Вести

ЈУПИТЕР И САТУРН СЕ СПОИЈА НА НЕБОТО, ИАКО БИЛЕ РАЗДАЛЕЧЕНИ 730 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ

ЈУПИТЕР И САТУРН ЌЕ СЕ СРЕТНАТ ВО НАЈБЛИСКОТО „ГОЛЕМО СПОЈУВАЊЕ“ ОД 1623 ГОДИНА

„ХАБЛ“ ЈА НАПРАВИ НАЈУБАВАТА ФОТОГРАФИЈА ОД САТУРН ДОСЕГА

НАСА ЌЕ ПОТРОШИ МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ЗА ДА ИСПРАТИ ДРОН НА ТИТАН, НАЈГОЛЕМИОТ МЕСЕЦ НА САТУРН