ТЕАТАРОТ ГО ОСЛОБОДУВА СТРАВОТ, А ОСЛОБОДЕН ЧОВЕК Е СРЕЌЕН, ВЕЛИ АКТЕРКАТА КОНЕСКА-РУСИ ВО ПОРАКАТА ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ТЕАТАРОТ