Софија

Таг
10Вести

КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР „ПРОФУНДИС“ НАСТАПУВА НА ФЕСТИВАЛОТ СОФИСКИ МУЗИЧКИ НЕДЕЛИ

СОФИСКАТА ПУБЛИКА ДОБИ ТРИ БИСА ОД ТРПЧЕСКИ И ПРИЈАТЕЛИТЕ НА КОНЦЕРТОТ „МАКЕДОНИСИМО“

СЕ ОТВОРИ 15. ГРАФИЧКА РАБОТИЛНИЦА „СОФИЈА“ ВО БОГДАНЦИ

УМЕТНИЧКИОТ КОЛЕКТИВ „ЗЕРО“ СО СВОИ РАНИ ДЕЛА СЕ ПРЕТСТАВУВА ВО СОФИСКА ГАЛЕРИЈА

„ВРБА“ ВО ИСТА ВЕЧЕР ГО ОТВОРИ СОФИСКИОТ, А ГО ЗАТВОРИ ФЕСТИВАЛОТ ВО ТИРАНА, МАНЧЕВСКИ ДОБИ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

МАКЕДОНСКИТЕ КУЛТОВИ НА ПЛОДНОСТА НА ИЗЛОЖБА ВО СОФИЈА

ЗЛАТНИТЕ МАСКИ ОД ТРЕБЕНИШТЕ ПО 100 ГОДИНИ ПРВПАТ ЗАЕДНО ВО СКОПЈЕ

ЕВРОПСКИТЕ ЛИДЕРИ ЌЕ ПИЈАТ ВРВНИ ВИНА НА „ТИКВЕШ“ И „ДОМЕН ЛЕПОВО“ НА САМИТОТ ВО СОФИЈА