спор за името

Таг
3Вести

ГРЧКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РАТИФИКУВАШЕ ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, ОТВОРЕНИ ВРАТИТЕ НА НАТО И ЕУ ЗА МАКЕДОНИЈА

МАКЕДОНИЈА НА РЕФЕРЕНДУМ ЌЕ ГЛАСА ЗА ИМЕТО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ЗАЕВ И ЦИПРАС СЕ ДОГОВОРИЛЕ ЗА ИМЕТО РЕПУБЛИКА ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЈА