ШТИПСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ИВАН КОСТЕВСКИ И МАРИО ВАНЧОВСКИ ОСВОЈУВААТ МЕДАЛИ НА ОЛИМПИЈАДИТЕ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ, НО НЕ ДОБИВААТ ДОВОЛНО ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА