топење мраз

Таг
4Вести

БРОЈОТ НА ЕЗЕРАТА КОИ НАСТАНУВААТ СО ТОПЕЊЕТО ГЛЕЧЕРИ СЕ ЗГОЛЕМИЛ ЗА 50% ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

ПО ГРЕНЛАНД, РОЗОВИОТ МРАЗ СЕ ПОЈАВИ И НА ИТАЛИЈАНСКИТЕ АЛПИ

ГРЕНЛАНД Е СРЕДЕ НАЈГОЛЕМОТО ТОПЕЊЕ ВО ИСТОРИЈАТА, ВО ЈУЛИ ИЗГУБИЛ 217 МИЛИЈАРДИ ТОНИ МРАЗ

ДЕЈВИД АТЕНБОРО НАЈАВУВА ГЛОБАЛНА КАТАСТРОФА ВО НОВИОТ ДОКУМЕНТАРЕЦ – ГРЕНЛАНД СЕ ТОПИ, ЛУЈЗИЈАНА ТОНЕ