уметност

Таг
16Вести

ЗА 30 ГОДИНИ СОЗДАДЕНИ 1.000 ДЕЛА ВО ЛЕСНОВСКАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

55 АВТОРИ НА ГОДИШНАТА ИЗЛОЖБА НА ДРУШТВОТО НА ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ, НАЈАВЕН И ПРОТЕСТ НА ДЛУМ

СЕ ПРОДАВААТ УМЕТНИЧКИ ДЕЛА ШТО МУХАМЕД АЛИ ГИ СЛИКАЛ МЕЃУ БОРБИТЕ

ИГОР ТОШЕВСКИ ВО ФОКУСОТ НА ВЕЧЕРАШНАТА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИ УМЕТНИЦИ ВО „БУКВА“

БОБ ДИЛАН НА 80 ГОДИНИ Е СЀ ПОАКТИВЕН ВО УМЕТНОСТА, ЌЕ ИЗЛОЖИ НАД 120 ДОСЕГА НЕПОЗНАТИ ДЕЛА

АРГЕНТИНСКИ СКУЛПТОР СОЗДАВА УМЕТНОСТ ОД КОВИД-19 ОТПАД

СЛИКА НА ЕД ШИРАН СЕ ПРОДАДЕ НА АУКЦИЈА ЗА 40.000 ФУНТИ, ЌЕ ГИ ДАДЕ ЗА ОБНОВА НА ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ

НИГЕРИСКА УМЕТНИЦА ПРАВИ ПОРТРЕТИ ОД ОСТАТОЦИ ОД ХРАНА – ФОТОГАЛЕРИЈА

БРИТАНЕЦ ПРАВИ МОЗАИЦИ ОД ОТПУШОЦИ ЗА ДА ЈА ПОДИГНЕ СВЕСТА ЗА ЗДРАВЈЕТО

СО ТРИДИМЕНЗИОНАЛЕН АВТОАКТ ВО КВАДАР, САРА ПЕТРОВ Е ПРВИОТ ДИПЛОМЕЦ НА ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ВО ШТИП