вино

Таг
14Вести

ЌЕ СЕ ПРОДАВА НАЈВРЕДНАТА КОЛЕКЦИЈА ВИНА НА СВЕТОТ, ЌЕ ИМА ШИШИЊА И ОД 200.000 ДОЛАРИ

ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ ПРИДОНЕСЕ ШВЕДСКА ДА СТАНЕ НЕОЧЕКУВАНА ВИНСКА ДЕСТИНАЦИЈА

ВО ЗЕМЈАТА НА ВИНОТО ФРАНЦИЈА СЕ ОТВОРИ ПРВАТА ПРОДАВНИЦА ЗА БЕЗАЛКОХОЛНО ВИНО

ИТАЛИЈАНЕЦ ПРАВИ ВИНО ОД 5.000 ЕВРА ОД „НАЈМАЛОТО ЛОЗЈЕ НА СВЕТОТ“

ВИНО ШТО ЗРЕЕЛО ВО ВСЕЛЕНАТА ЕДНА ГОДИНА ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА АУКЦИЈА

НОВАТА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА НА ПОРТО ОД 105 МИЛИОНИ ЕВРА Е ПОСВЕТЕНА НА ВИНОТО И ЧОКОЛАДОТО

НАЈСКАПОТО ВИНО НА СВЕТОТ СЕ ПРАВИ ВО УНГАРИЈА, ЕДНО ШИШЕ ЧИНИ 40.000 ДОЛАРИ

ТРАМП НАЗДРАВИ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ СО ДИЕТАЛНА КОКА-КОЛА ВО ВИНСКА ЧАША

УРБАНО ЗЕМЈОДЕЛСТВО – ЊУЈОРЧАНИ ПРАВАТ ВИНО НА ПОКРИВИ ОД ЗГРАДИ