жештина

Таг
8Вести

НАЈВИСОКАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ЗЕМЈАТА ДОСЕГА ИЗМЕРЕНА ВО КАЛИФОРНИЈА – 54,4 СТЕПЕНИ

ДЕЦЕНИЈАТА ШТО ИЗМИНУВА БИЛА НАЈТОПЛА ВО ИСТОРИЈАТА

СВЕТОТ ГО ИМАШЕ НАЈТОПЛИОТ ОКТОМВРИ ДОСЕГА ДОДЕКА 11.000 НАУЧНИЦИ НАЈАВУВААТ КЛИМАТСКА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

ЛЕТОСКА НИЗ СВЕТОТ РЕГИСТРИРАНИ РЕЧИСИ 400 ТЕМПЕРАТУРНИ РЕКОРДИ

ВЕШТАЧКИ СНЕГ ЌЕ ГИ РАЗЛАДУВА ГЛЕДАЧИТЕ НА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО ТОКИО

ЕФЕКТОТ НА УРБАН ЖЕЖОК ОСТРОВ ВО ГРАДОВИТЕ НАЈЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ СО САДЕЊЕ ДРВЈА

СВЕТОТ ГОДИНАВА ГО ИМАЛ НАЈТОПЛИОТ ЈУНИ ВО ИСТОРИЈАТА