НЕДОВРШЕНИ ОБЛАКОДЕРИ ВО ЦЕНТАРОТ НА ЛОС АНЏЕЛЕС ПОКРИЕНИ СО ГРАФИТИ

Лос Анџелес, (Дезин)

Три недовршени облакодери во центарот на Лос Анџелес се покриени со графити, што покрена нова дебата за овие згради, чија изградба е запрена во 2019 година. Графити уметниците почнаа да го украсуваат комплексот „Оушнвајд плаза“ во јануари и оттогаш испишаа разни имиња и фрази на надворешноста на зградите.

Оригиналните планови за проектот покажуваат згради со зелени простори и надворешни тераси. Две кули беа изградени до 40. кат, а третата стигна до 49-иот.

И додека едни ги опишаа графитите како уметност, за други тие се вандалски чин.

Изградбата на кулите беше запрена во 2019

„Ова е совршен приказ за сегашната состојба на Лос Анџелес, а графитите се прекрасни“, кажаа од колективот „Народниот градски совет на Лос Анџелес“.

Според „Лос Анџелес тајмс“, изградбата на кулите, која почна во 2015, беше запрена поради недостиг на средства.