Африка

Таг
15Вести

ВО ЗИМБАБВЕ ПРОНАЈДЕН НАЈСТАРИОТ АФРИКАНСКИ ДИНОСАУРУС

МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА ЈА ОТВОРА ТРЕТАТА ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА АФРИКА

ВО АФРИКА ЗА ПРВПАТ ОТКРИЕНИ ЏУЏЕСТИ ЖИРАФИ

„НЕТФЛИКС“ ЈА ОБЈАВИ ПРВАТА АФРИКАНСКА СЕРИЈА

СКАКУЛЦИ ПУСТОШАТ НИЗ АФРИКА ВО НАЈГОЛЕМАТА ИНВАЗИЈА ВО ИЗМИНАТИТЕ ДЕЦЕНИИ

СВЕТОТ ЌЕ ЈА ЗАВРШИ ДЕЦЕНИЈАТА СО 7,75 МИЛИЈАРДИ ЖИТЕЛИ

ИЗЛОЖБАТА „АФРИКА ВО МАКЕДОНИЈА“ ОТКРИВА ВРСКИ И ВЛИЈАНИЈА ШТО ПОСТОЕЛЕ СО МИЛЕНИУМИ

ОТКАКО ПОМОГНАА ДА СЕ РАЗМНОЖАТ, ЗООЛОШКИТЕ ГРАДИНИ ОД ЕВРОПА ВРАЌААТ ЦРНИ НОСОРОЗИ ВО АФРИКА

МИТСКИ ЦРН ЛЕОПАРД СНИМЕН ВО АФРИКА ЗА ПРВПАТ ОД 1909 ГОДИНА