археологија

Таг
61Вести

КАМЕНИ АЛАТКИ ПРОНАЈДЕНИ ВО УКРАИНА СЕ СТАРИ НАД МИЛИОН ГОДИНИ И БИ МОЖЕЛЕ ДА БИДАТ НАЈСТАРИ ВО ЕВРОПА

НА ДНОТО НА БАЛТИЧКОТО МОРЕ ПРОНАЈДЕНА НАЈСТАРАТА МЕГАСТРУКТУРА ИЗГРАДЕНА ОД ЛУЃЕТО ВО ЕВРОПА

АРХЕОЛОЗИТЕ ОТКРИЈА РИМСКА ТРИУМФАЛНА ПОРТА ОД 3. ВЕК КАЈ БЕЛГРАД, ЕДНА ОД РЕТКИТЕ ВО РЕГИОНОТ

ВО АМАЗОНИЈА ОТКРИЕН ОГРОМЕН ДРЕВЕН ГРАД КОЈ БИЛ ДОМ НА ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЛУЃЕ

АРХЕОЛОГОТ ГОЦЕ НАУМОВ НА 10 ЈАНУАРИ ЈА ПРОМОВИРА КНИГАТА „ТЕЛЕСНОСТ И ОТЕЛОТВОРУВАЊЕ“

ВО РЕКА ВО АФРИКА ОТКРИЕНА НАЈСТАРАТА ДРВЕНА СТРУКТУРА НА СВЕТОТ, НАПРАВЕНА ПРЕД ПОЛА МИЛИОН ГОДИНИ

ИЗГУБЕНИОТ ТЕАТАР НА НЕРОН ОТКРИЕН ПРИ ИСКОПУВАЊА БЛИЗУ ВАТИКАН

ВО ХОЛАНДИЈА ОТКРИЕНО 4.000 ГОДИНИ СТАРО СВЕТИЛИШТЕ НАЛИК НА СТОУНХЕНЏ

ДОСЕГА НЕПОЗНАТ ГРАД НА МАИТЕ ОТКРИЕН ВО ЏУНГЛА ВО МЕКСИКО

ВО ДАНСКА ПРОНАЈДЕН НАЈСТАРИОТ ДОКАЗ ЗА ОБОЖУВАЊЕТО НА НОРДИСКИОТ БОГ ОДИН