Блаже Конески

Таг
7Вести

ДОКУМЕНТАРЕЦОТ „ЈАНЅА“ ЗА БЛАЖЕ КОНЕСКИ НА 16 И 17 НОЕМВРИ ИГРА ВО СТРУГА

МУЗЕЈОТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СО ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА МАКЕДОНСКИТЕ ВЕЗИЛКИ

„АРС ЛАМИНА“ РЕОБЈАВИ ПЕТ ДЕЛА ОД КОНЕСКИ СО НОВИ ПРЕДГОВОРИ И ПОГОВОРИ

„КРОАЦИЈА РЕКОРДС“ ПО 40 ГОДИНИ ПОВТОРНО ГО ОБЈАВИ АЛБУМОТ СО ПЕСНИ ОД БЛАЖЕ КОНЕСКИ

„ЈАЗИКОТ Е НАША ТАТКОВИНА“ – ПИСАТЕЛИТЕ ЧИТААТ ЗА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

ФРАНЦУСКИ МУЗИЧАРИ И ПЕРФОРМАНС СО ПОЕЗИЈА НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ ВЕЧЕРВА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

ПЕРФОРМАНС ВО НУБ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ЗА 25 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КОНЕСКИ