„Браќа Манаки“

Таг
4Вести

ПРВАТА СИМПАТИЈА ЈА ФАТИВ ЗА РАКА НА „ПРЕД ДОЖДОТ“, РЕЧЕ САШКО КОЦЕВ НА ОТВОРАЊЕТО НА „МАНАКИ“, А ЈЕЛЕНА ЈОВАНОВА КАЖА ДЕКА БИЛА ВО ИЗОЛАЦИЈА СО „НЕМА ДА СИ САМА“

ВО КИНОТЕКАТА ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ ОД МИЛТОН МАНАКИ ЗА 140-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО

„БРАЌА МАНАКИ“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 19 СЕПТЕМВРИ, КИНЕМАТОГРАФЕРОТ НА СПИЛБЕРГ, КАМИНСКИ, ДОГОДИНА ЌЕ ДОЈДЕ ВО БИТОЛА

ДОБИТНИКОТ НА ЗЛАТНА МЕЧКА И ЗЛАТЕН ГЛОБУС, ФАТИХ АКИН ДОАЃА ВО БИТОЛА