Џесинда Ардерн

Таг
8Вести

ПРЕМИЕРКАТА НА НОВ ЗЕЛАНД ЏЕСИНДА АРДЕРН ПОТВРДИ ДЕКА ЌЕ СЕ МАЖИ, НО НЕ ГО ОТКРИ ДАТУМОТ

ДОДЕКА ДРУГИ ЗЕМЈИ МУ ОБЈАВУВАА ВОЈНА НА КОВИД-19, НОВ ЗЕЛАНД ГО ПОБЕДИ ТАКА ШТО ЈА ОБЕДИНИ НАЦИЈАТА

ПРЕМИЕРКАТА НА НОВ ЗЕЛАНД СЕ СВРШИ НА ВЕЛИГДЕН

НОВОЗЕЛАНДСКАТА ПРЕМИЕРКА ИСПИША ИСТОРИЈА ОТКАКО СО БЕБЕТО ДОЈДЕ НА СЕДНИЦА ВО ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ

ЧИТАЊЕ ВЛАДИНИ ДОКУМЕНТИ И НИШАЊЕ БЕБЕ – ПРЕМИЕРКАТА НА НОВ ЗЕЛАНД СЕ ВРАЌА НА РАБОТА ПЕТ НЕДЕЛИ ОТКАКО СЕ ПОРОДИ

БЛЕСКАВА ЉУБОВ – НОВОЗЕЛАНДСКАТА ПРЕМИЕРКА ИЗБРА МАОРСКО ИМЕ ЗА БЕБЕТО

НОВ ЗЕЛАНД ЈА СЛАВИ ПРЕМИЕРКАТА КОЈА СЕ ПОРОДИ БЕЗ ДА БАРА СПЕЦИЈАЛЕН ТРЕТМАН

ПРЕМИЕРКАТА НА НОВ ЗЕЛАНД ОТВОРИ НАСТАН КАКО ХОЛОГРАМ