Европски град на културата

Таг
4Вести

НОВИ САД САКА ДА ГРАДИ МОСТОВИ НА СОРАБОТКА КАКО НОВА ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА

НОВИ САД ЌЕ ЈА НАСЛЕДИ РИЕКА КАКО ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА, АМА ВО 2022

НАЈТОЛЕРАНТЕН ГРАД ВО ХРВАТСКА – РИЕКА ГО ПРЕЗЕДЕ СТАТУСОТ НА ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА

6.000 ГОДИНИ ИСТОРИЈА – ПЛОВДИВ ЈА ПРЕЗЕДЕ ТИТУЛАТА ЕВРОПСКИ ГРАД НА КУЛТУРАТА