фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Таг
10Вести

СЕ ОТВОРА 11. ИЗДАНИЕ НА ЛИТЕРАТУРНИОТ ФЕСТИВАЛ ПРО-ЗА БАЛКАН, МЕЃУ ГОСТИТЕ И СРПСКИОТ РЕЖИСЕР СЛОБОДАН ШИЈАН

ЈАЗИКОТ НА КОЈ СЕ ИЗРАЗУВАМЕ ЗА СЕКОГО Е НАЈУБАВИОТ ЈАЗИК НА СВЕТОТ, КАЖА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА ПРИМАЈЌИ ЈА БАЛКАНСКАТА НАГРАДА ПРОЗАРТ

ХРВАТСКИОТ РЕЖИСЕР РАЈКО ГРЛИЌ ВЕЧЕРВА ГОСТИН НА 10. ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ ПРО-ЗА БАЛКАН

ЧИТАТЕЛИТЕ ДА ЈА ИСКОРИСТАТ ЛИТЕРАТУРАТА ВО ОВИЕ НЕПРИЈАТНИ ВРЕМИЊА, ВЕЛИ ИСМАИЛ КАДАРЕ, ЛАУРЕАТОТ НА „ПРО-ЗА БАЛКАН“

ЖЕНСКИ АВТОРИ И ФЕМИНИЗМОТ СЕ НАЈДОА ВО ФОКУСОТ НА ЛИТЕРАТУРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

ЛИТЕРАТУРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ ОД 14 ДО 17 СЕПТЕМВРИ НА ТРИ ЛОКАЦИИ ВО СКОПЈЕ

ШЕГАТА Е ТЕСТ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ШТО СЕКОЈ ДЕН ТРЕБА ДА ГО ПРАВИМЕ – ЗАВРШИ 7. ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

УСПЕШЕН АКТЕР Е ОНОЈ ШТО МОЖЕ ДА ГО ГЛУМИ ОНА ШТО ГО НЕМА ВО СЦЕНАРИОТО, ВЕЛИ ЕРЏАН КЕСАЛ, ГОСТИНОТ НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

СЦЕНАРИСТОТ НА КАНСКИОТ ПОБЕДНИК ОД 2011, „БЕШЕ ЕДНАШ ВО АНАДОЛИЈА“, ДОАЃА ВО СКОПЈЕ НА „ПРО-ЗА БАЛКАН“

НАГРАДАТА НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ ЗА СРПСКИОТ ПИСАТЕЛ БАСАРА