Финска

Таг
33Вести

БРЕД ПИТ ПРВПАТ ЈАВНО ГИ ИЗЛОЖУВА СВОИТЕ СКУЛПТУРИ ВО ДРУШТВОТО НА НИК КЕЈВ

ФИНСКА Е НАЈСРЕЌНАТА ДРЖАВА НА СВЕТОТ ПЕТТА ГОДИНА ПО РЕД, МАКЕДОНИЈА НА 89. МЕСТО

ЦРТАЊЕ ЖИВОТНИ НА ЗАМРЗНАТО ЕЗЕРО Е ЗИМСКА ТРАДИЦИЈА ЗА ФИНСКИ АРХИТЕКТ

ФИНСКИОТ РЕЦЕПТ ЗА НАЈСРЕЌНА ДРЖАВА НА СВЕТОТ – ЧИСТ ВОЗДУХ, БЕРЕЊЕ БОБИНКИ И ЧУВСТВО ЗА СОПСТВЕНА ВРЕДНОСТ

ФИНСКА Е НАЈСРЕЌНАТА ДРЖАВА НА СВЕТОТ ЧЕТВРТА ГОДИНА ПО РЕД, МАКЕДОНИЈА СЕ НАЈДЕ НА 94. МЕСТО

ГРУПА ФИНЦИ СОЗДАДЕ ОГРОМЕН ГЕОМЕТРИСКИ ЦРТЕЖ ЧЕКОРЕЈЌИ ВО СНЕГОТ

АРКТИЧКИ ГРАД СЕ КАНДИДИРА ЗА ДОМАЌИН НА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО 2032 ЗА ДА УКАЖЕ НА КЛИМАТСКАТА КРИЗА

УНЕСКО ЈА ЗАШТИТИ ФИНСКАТА КУЛТУРА НА САУНИ – ВАЖАТ ЗА СВЕТИ МЕСТА И ГИ ИМА 3,2 МИЛИОНА НИЗ ЗЕМЈАТА

16-ГОДИШНИЧКА НА ЕДЕН ДЕН СТАНА ФИНСКА ПРЕМИЕРКА

ЗА ДА НЕ ПРОПАДНЕ, ФИНСКИ СКИЈАЧКИ ЦЕНТАР ЌЕ ГО ЗАЧУВА СНЕГОТ ЗА СЛЕДНАТА СЕЗОНА