глобално затоплување

Таг
19Вести

АРКТИЧКИ ГРАД СЕ КАНДИДИРА ЗА ДОМАЌИН НА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО 2032 ЗА ДА УКАЖЕ НА КЛИМАТСКАТА КРИЗА

АРКТИК ПОГОДЕН ОД НАЈВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ИСТОРИЈАТА, ИЗМЕРЕНИ 38 СТЕПЕНИ

ИЗМИНАТИОТ ЈАНУАРИ БИЛ НАЈТОПЛИОТ ОТКАКО ПОЧНАЛЕ МЕРЕЊАТА

НА АНТАРКТИК ЗА ПРВПАТ ИЗМЕРЕНА ТЕМПЕРАТУРА ПОВИСОКА ОД 20 СТЕПЕНИ

ДЕЦЕНИЈАТА ШТО ИЗМИНУВА БИЛА НАЈТОПЛА ВО ИСТОРИЈАТА

ЕМИСИИТЕ НА СТАКЛЕНИЧКИТЕ ГАСОВИ ДОСТИГНАА НОВИ РЕКОРДИ ВО 2018

РУСИЈА ОТКРИ НОВИ ОСТРОВИ НА АРКТИК НАСТАНАТИ ПОРАДИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ

ГРЕТА ТУНБЕРГ ГИ ИСКАРА СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ, ТИЕ ВЕТИЈА ПОРЕШИТЕЛНИ МЕРКИ ПРОТИВ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ

ЕФЕКТИТЕ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ СЕ ЗАБРЗУВААТ, СЕ ВЕЛИ ВО НОВ НАУЧЕН ИЗВЕШТАЈ ВО ПРЕСРЕТ НА САМИТОТ НА ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ