хеви метал

Таг
12Вести

БАЛЕТ ИНСПИРИРАН ОД МУЗИКАТА НА „БЛЕК САБАТ“ ЌЕ ИМА ПРЕМИЕРА ВО СЕПТЕМВРИ

„АЈРОН МЕЈДН“ СТАНА САМО ПЕТТА ГРУПА КОЈА ДОБИЛА СВОИ ПОШТЕНСКИ МАРКИ ВО БРИТАНИЈА

ПОЧИНА ЏОН ЗАЗУЛА, ПРОДУЦЕНТОТ КОЈ ЈА ЛАНСИРАШЕ КАРИЕРАТА НА „МЕТАЛИКА“

40 ГОДИНИ „МЕТАЛИКА“ – ОД ОГЛАС ВО ВЕСНИК ДО СТАДИОНСКИ МЕТАЛ БОГОВИ

17. АЛБУМ НА „АЈРОН МЕЈДН“ ИЗЛЕГУВА ВО СЕПТЕМВРИ

МОДЕРНИОТ МОЦАРТ И БОГ НА ГИТАРАТА – ФАНОВИТЕ И МУЗИЧАРИТЕ МУ ОДДАВААТ ПОЧИТ НА ЕДИ ВАН ХАЛЕН

ДОКУМЕНТАРЕЦОТ ЗА ДЕВЕТТЕ ЖИВОТИ НА ОЗИ ОЗБОРН ИЗЛЕГУВА ВО СЕПТЕМВРИ

ОЗИ ОЗБОРН ЈА ОБЈАВИ ПРВАТА НОВА ПЕСНА ПО ДЕВЕТ ГОДИНИ

ОЗИ ОЗБОРН СНИМА НОВА МУЗИКА ДОДЕКА ЗАЗДРАВУВА ОД ОПЕРАЦИЈАТА НА ВРАТОТ

ВО ФИНСКА СЕ ОДРЖА ПРВО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО КОЕ КОМБИНИРА ХЕВИ МЕТАЛ И ПЛЕТЕЊЕ