Исланд

Таг
20Вести

ЗАВРШИ НАЈДОЛГАТА ВУЛКАНСКА ЕРУПЦИЈА НА ИСЛАНД ВО ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ КОЈА СТАНА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

ИСЛАНД ГО ОТВОРИ НАЈГОЛЕМИОТ ПОГОН НА СВЕТОТ ЗА СОБИРАЊЕ ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД ОД ВОЗДУХОТ

ТЕСТИРАЊЕТО НА ЧЕТИРИДНЕВНА РАБОТНА НЕДЕЛА НА ИСЛАНД ДАЛО ИЗВОНРЕДНИ РЕЗУЛТАТИ

РЕЈКЈАВИК ОТВОРИ ГЕОТЕРМАЛНА ЛАГУНА СО ПОГЛЕД НА ОКЕАН

ИСЛАНЃАНИТЕ ОДБЛИСКУ УЖИВАА ВО АКТИВЕН ВУЛКАН КОЈ ЕРУПТИРАШЕ ЗА ПРВПАТ ПО 800 ГОДИНИ

КИТОВИ КОИ 10 ГОДИНИ ПОМИНАА ВО ЗАРОБЕНИШТВО ПРВПАТ СЛОБОДНО ЗАПЛИВАА ВО ЗАСОЛНИШТЕТО НА ИСЛАНД

НОВ ЗЕЛАНД И ИСЛАНД ИМАА РАЗЛИЧЕН ПРИСТАП, НО СЕ НА ПРАГОТ ДА ГО ИСКОРЕНАТ КОРОНАВИРУСОТ