Јупитер

Таг
10Вести

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ОТКРИ ПЛАНЕТИ ГОЛЕМИ КОЛКУ ЈУПИТЕР КОИ СЛОБОДНО ЛЕБДАТ

ЕВРОПА ЛАНСИРА МИСИЈА КОН ЈУПИТЕР ЗА ДА ГИ ИСТРАЖИ ПОТПОВРШИНСКИТЕ ОКЕАНИ НА НЕГОВИТЕ МЕСЕЧИНИ

„СПОЈУВАЊЕТО“ НА ЈУПИТЕР И ВЕНЕРА ЌЕ СОЗДАДЕ СПЕКТАКУЛАРЕН СЈАЈ НА НЕБОТО

БРОЈОТ НА МЕСЕЧИНИТЕ НА ЈУПИТЕР ПОРАСНА НА 92, НАЈМНОГУ ВО НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ

ЈУПИТЕР И САТУРН СЕ СПОИЈА НА НЕБОТО, ИАКО БИЛЕ РАЗДАЛЕЧЕНИ 730 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ

ЈУПИТЕР И САТУРН ЌЕ СЕ СРЕТНАТ ВО НАЈБЛИСКОТО „ГОЛЕМО СПОЈУВАЊЕ“ ОД 1623 ГОДИНА

НАЈДОБРИТЕ ФОТОГРАФИИ КОИ ВО 2019 ПРИСТИГНАА НА ЗЕМЈАТА ОД ВСЕЛЕНАТА

НАСА ЈА ПОТВРДИ МИСИЈАТА СО КОЈА ЌЕ СЕ ИСТРАЖУВА ОКЕАНСКИОТ СВЕТ НА ЕВРОПА, НАЈСОВРШЕНИОТ МЕСЕЦ НА ЈУПИТЕР

НОВИТЕ ФОТОГРАФИИ НА НАСА ГИ ПОКАЖУВААТ СИТЕ БОИ НА ЈУПИТЕР